Literární soutěž, která rozdivočí dětskou fantazii!

Centrum české dětské knihy společně s festivalem Děti, čtete? vyhlašuje

 

„Literární soutěž, která rozdivočí dětskou fantazii!

 

Uskuteční se ve dvou vlnách podle věkových kategorií: 6–9 a 10–15 let. 

 

První vlna

 

Cílová skupina: 1. stupeň ZŠ (6–9 let)

Úkol: napište příběh o rozsahu max. 1 strana A4; text můžete doprovodit vlastními ilustracemi (nebo přizvat k tvorbě kamaráda*ku!) 

Téma: „Macroura a Pacmoura“

 

Kdo je Macroura a kdo by tak mohl být Pacmoura? Dvě toulavé kočky, které po setmění krmí paní Vopěnková odvedle? Nebo tak snad Petříkův kamarád pojmenoval svoje dvě děravé ponožky? Napište vlastní verzi jejich příběhu!

 

Autor*ka vítězného textu obdrží knihu dle svého výběru z nakladatelství Meander text bude zveřejněn na webu CČDK a festivalu Děti, čtete? v jedinečném výtvarném zpracování našeho grafika.

 

Vítězné dílo slavnostně vyhlásíme a pokřtíme 1. 6. v rámci akce na Den dětí před Starým purkrabstvím na Vyšehradě. 

 

Soutěžní příspěvky posílejte do 30. 4. na e-mail info@ccdk.cz (do předmětu „Macroura a Pacmoura“). Do hlavičky každého příspěvku uveďte jméno a příjmení autora*ky, věk a kontakt (telefon / e-mail) na zákonného zástupce.

 

Přijaté literární práce posoudí a vítěznou vybere tým CČDK. V případě výhry souhlasí soutěžící se zveřejněním díla na webu www.ccdk.cz a www.detictete.cz

 

Zpracování osobních údajů:

  1. Pro účast v soutěži musíme zpracovat některé osobní údaje dítěte a zákonného zástupce. Jsou to jméno, příjmení, telefon a/nebo e-mailová adresa, údaje, které nám sdělíte prostřednictvím e-mailu, a soutěžní příspěvek. Tyto údaje nás necháváte zpracovat na základě souhlasu zákonného zástupce, kterým se rozumí přihlášení literární práce do soutěže, a který je pro zařazení do soutěže dobrovolný, ale zároveň nezbytný.
  2. Vaše osobní údaje budeme zpracovávat po dobu soutěže a po dobu 12 měsíců od jejího ukončení. Prostřednictvím e-mailu vás budeme kontaktovat pro účely případné výhry.
  3. Přihlášením literárního díla do soutěže vyjadřujete též souhlas s pořizováním fotodokumentace během slavnostního vyhlášení výsledků soutěže za účelem propagace organizátora.
  4. Máte kdykoliv právo se na nás obrátit na e-mailové adrese info@ccdk.cz a chtít informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme; vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování; můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů; požadovat po nás výmaz osobních údajů.

„Centrum Dětské Knihy České, reg. č. projektu KU-CA2-029, podpořeného z Fondů EHP 2014-2021 v rámci Programu Kultura.“

Zpět do obchodu